Boka bra hotell på Koh Lanta

Strand Koh Lanta

Koh Lanta är en paradisö perfekt för din romantiska bröllopsresa och ett ställe jag besökt flera gånger, så jag tänkte tipsa om några bra hotell ni kan bo på under er smekmånad. Jag och min fru har åkt själva till ön och då bara bokat de första två nätterna hemifrån. Vi väljer att åka reguljärflyg, hitta en billig flygresa och sedan upptäcka på plats vilka hotell och bungalows vi vill bo på.

 

Jag har listat hotellen längre ner, så scrolla ner dit direkt om du vill boka hotell!

 

Då vi bokat på plats så har vi bokat olika standard på de hotell vi besökt, för ibland har vi velat lyxa till det på ett fint hotell med egen pool och ibland vill vi bo på stranden i en bungalow. Båda finns att hitta både med och utan AC (air condition, luftkylare).

 

Sedan har vi också bokat boende med barn på Koh Lanta, då har vi flugit reguljärflyg men bokat hela boendet på Booking.com. Första rundan med barnen bokade vi inte boende hemifrån och emellanåt blev det en del onödiga timmars väntan. Det var aldrig svårt att boka på plats, men ibland ville jag jämföra hotell och besöken och prisförhandlingarna kunde dra ut på tiden ibland, vilket var jobbigt för barnen som inte har samma tålamod som en vuxen.

 

Vi var iväg tre veckor då och efter en vecka så tröttnade vi och så gick vi in och letade hotellrekommendationer från sidor som typ min här. Därifrån bokade vi över nätet så vi slapp prisförhandlingar och väntan och resan blev mycket mer trivsam.

 

Är det förbokat så går det smidigt att byta hotell. Shufflebuss, taxi eller tuk-tuk, allt efter egen smak och krav på trafiksäkerhet, sedan går det snabbt mellan hotellen.

 

Så till det du är här för! Hotellen!

 

Jag har i skrivandets stund två hotell här som jag rekommenderar, klicka direkt på länkarna om du vill boka på studs, eller läs recensioner från mina besök nedan och klicka dig vidare därifrån.

 

 Long Beach Koh Lanta
Tamarind Twin Resort – Long Beach.
Det fräscha mediumstora hotellet.
ca 150-350kr per person och natt

 

Cat resting in Thailand
Det romantiska hotellet på Klong Jark Beach
ca 140-350kr per person och natt

 

Recensioner av hotellen

Tamarind Twin Resort – Long Beach.

 

Det fräscha mediumstora hotellet.
ca 150-350kr per person och natt

 

 

Long Beach är en lite lugnare strand än Klong Dao, men ändå en strand där det händer grejer. Tamarind var ett bra hotell för att det var väldigt fräscht där, medelstora rum och väldigt trevlig personal. Poolen passade våra barn perfekt så vi spenderade en hel del tid där.

 

Det är ett mindre hotell som ligger fem minuters promenad till stranden, men på rätt sida om vägen så att säga. Du har ingen väg att gå över för att komma till stranden.

 

Jag minns också att från stora vägen ner till hotellet så fanns det en taxiservice som var väldigt trevlig och prisvärd, ingen taxi som försökte smyghöja priset utan körde med raka rör. Vi beställde mycket tuk-tuk och taxi från honom.

 

Vi bodde på nedervåningen så vi hade en trevlig ganska bred balkong precis framför poolen. Rummets AC fungerade bra så att det var inga problem att stänga av den under dagtid för att kunna gå in och ut mellan poolen och rummet för att sedan stänga dörren och kyla ner rummet inför kvällen och när det var dags för att lägga sig.

 

Det korta filmklippet är på poolen, ber om ursäkt för den tråkiga kvalitén men det är filmat med min mobil, klicka vidare till bokningssidan för att se tjusiga hotellbilder.

 

Läs mer och boka här.

 

Bamboo Bay Resort
Det romantiska hotellet på Klong Jark Beach
ca 140-350kr per person och natt

 

Trappan upp till vårt hotellrum, nattetid.

 

Det här hotellet ligger i en sluttning vid en strand, Klong Jark, söderut på Koh Lanta. Här finns det hotell lite restauranger i den lilla byn, massage och några livsmedelsaffärer men inte stöket från Saladan, den största byn/staden på ön. Här hittar du ett lugn även om du inte är ensam. Det finns aktiviteter på stranden såsom beach volleyboll och padelsurfing.

 

Just hotellet Bamboo Bay Resort är fräscht, det städas bra även om duschen på vissa rum var lite liten stråle, men det gick bra ändå! Detta är bland de billigaste hotellen på Klong Jark, så tycker du min korta film ser mysig ut och vill till stranden så kan du få mer lyx mot en större peng på samma ställe.

 

Vi älskade detta hotellet. Vi hade balkong ut mot stranden där vi kunde sitta med en öl och en god bok. Våra barn var så stora så att de hade koll på det låga altanräcket, men har du riktigt små barn så ska du meddela så du får ett rejält räcke så ingen otäck olycka händer.

 

 

I Filmen har jag filmat från balkongen där våra vänner bodde. När jag filmar upp till höger så ser du en blåmålad betongliknande utbyggnad, där bodde min familj. Luras inte av att det ser betongliknande ut. Det var en fantastisk utsikt med supermodern inredning och stor dusch med fönster att öppna rakt ut mot havet och byggt så att det inte finns någon insyn, så det är bara att stå där i bara mässingen och njuta av utsikten och ett bra boende.

 

De har också bungalows som ligger uppe på berget med spännande och mysiga gångar och vägar dit. Vi valde bort dem för att de var för små för vår familj, men vi kikade på två olika och de var fräscha med fantastisk utsikt. Ett tips är att låta personalen bära upp väskorna, tacka ja för erbjudandet. De ringliga vägarna är jobbiga att gå med tunga väskor.

 

Sedan på kvällen valde vi olika restauranger vid havet, en gång gick vi in i byn och där fanns en enklare restaurang, men inte på något sätt sämre mat, som vi åt på en kväll. Där var det också billigare än då vi gick och åt på restaurangerna på de lyxigare hotellen.

 

För familjen så är det långgrunt, och samtidigt en bra strand att lira strandfotboll på. De har taxis så det är inga problem att åka runt härifrån också.

 

För smekmånaden så är det fantastiskt. Ni får grym utsikt, bra mat på olika restauranger att välja mellan, fin strandpromenad. Ni kan läsa, mysa på er altan/balkong, spendera kvalitetstid i fräscha och mysiga, eller moderna rum, och när ni behöver röra på er och kanske göra något var för sig en stund så finns det aktiviteter på stranden.

 

Jag avslutar här nu, hoppas ni tycker att något hotell verkar mysigt, eller kanske stranden verkar mysig så ni söker er vidare på samma strand.

 

Läs mer och boka här.

Eller sök efter andra hotell på annonsen nedan:

 

Det kommer komma upp fler hotell här så småningom, vi har varit på fjorton(!) olika hotell på Koh Lanta så fler kommer, men jag blev så sugen på att dela detta inlägget med världen så jag postar det nu och uppdaterar det istället!

 

Hoppas det är ok!?

 

/Per

 

————————
Kolla gärna in spellistan på youtube som jag satt ihop från våra Thailandsresor. Mest från Ao Nang, Koh Lanta och Phi Phi-öarna:

 

 

Categories: bröllopsresa, efter festen