Bröllopsresa till Koh Lanta i Thailand

Strand

Jag blev irriterad igår när jag lyssnade på en podcast utav en känd svensk reporter och författare som hade varit på Koh Lanta och sa att det har blivit som Kanarieöarna med bara folk överallt och bara svenskar! Då har inte hen varit på samma ställen som jag på ön.

Koh Lanta är egentligen två öar men semesterresorna går endast till den södra av dem och där har min fru arbetat på en av de två svenska skolor som finns där. Under den tiden åkte jag dit fyra gånger plus att vi varit tillbaks två gånger efter det med hela familjen. Jag har två grabbar med två års skillnad. Första gången vi åkte dit  var bara den första född och han var runt ett år då. Andra gången var de sju och nio år gamla.

Men visst stämmer det att det är gott om svenskar där, fast upplever du bara svenskar så rör du ju inte dig ifrån ditt hotell och den tillhörande stranden. Väljer du att gå på restaurangerna med svensk underhållning så är det svenskar du är det naturligtvis en svensk publik där.

Det är så lite för att du ska uppleva en annan sida av Thailand och det är lite det jag kommer berätta i den här serien med blogginlägg om bröllopsresor till Koh Lanta. Jag har inte åkt dit på bröllopsresa men varit och åkt runt tillsammans med min fru på en massa ställen som vi också hade valt om vi åkt med just det syftet, att komma iväg efter ett stort bröllop, så jag känner mig ganska säker på att jag kan ge relevanta tips.

Detta inlägget är som sagt starten av en serie inlägg och handlar om Koh Lanta i lite större mening.

För att stämma i bäck, så att säga; det är många svenskar där, men ön är så stor att du alltid kan välja något annat ställe utan dina landsmän om du önskar.

Det är inte som på Kanarieöarnas stränder, solstolar packade med 30 centimeters mellanrum, det får du på Phi Phi-öarna och i Phuket, men inte på Koh Lanta. Den som säger det har antingen inte varit på Kanarieöarna, eller drar en dålig jämförelse för att få fram något sorts argument eller försvara en dålig semesterresa pga sällskapet eller något. Vill dessutom tillägga att det finns många stränder på Kanarieöarna också som inte är packade med solstolar.

Skulle du ändå uppleva att det är för mycket folk på stranden du ligger på, så är du antagligen på ett hotell vid Long beach, som är den stora turiststranden där många av de stora turisthotellen ligger. Åk till Klong Dao, eller hyr en taxi/ta en tuktuk och åk än mer söderut. Där hittar du stränder du är själv på, sandstränder alltså. Det är varken dyrt eller långt.

Sedan är det bra att bo vid Long Beach, men gör dagsutflykter så du får se lite.

Det har blivit dyrt i Thailand? Nä. Det har blivit dyrare, just för att det går bra för landet, men du kan fortfarande käka riktigt gott och dricka gott för nästan inga pengar alls. Kan du tänka dig att bo förbi Long Beach så kan du bo jättebilligt i en bungalow vid stranden eller på hotellet med havsutsikt.

Jag ville bara tala om dessa saker för dig, för att jag älskar Thailand och framförallt Koh Lanta, på gott och ont, och jag vill gärna att du ska tycka samma sak och få en riktigt skön bröllopsresa dit.

Nästa inlägg i min lilla serie är tips på hotell jag bott på, som jag tycker var bra. Har bott på ett och annat mindre bra, men de vill jag ju inte rekommendera, så du får de bra tipsen med det onda och det goda med respektive hotell.

Hoppas du fortsätter läsa, klicka här då!

/Per

Categories: bröllopsresa, efter festen