Buffé eller servering?

Jordgubbar som efterrätt

Buffé eller servering vid borden?

Det finns inget enkelt svar här men olika konsekvenser som ni bör ta ställning till.

Om du kör buffé så kommer gästerna på ditt bröllop tycka att det är fantastiskt att kunna gå och välja dem mat som de verkligen tycker om. Kör du på serveringspersonal som har en färdig tallrik så upplevs det lyxigare.

Redan där två olika saker, inget mer rätt eller fel än det andra förutom ur perspektivet att ni som brudpar behöver välja det sätt ni föredrar.

Min erfarenhet är att innan ni väljer bör ni fundera på några saker, vilka konsekvenser ert val får. Och med konsekvenser så menar jag inte att det behöver betyda negativa saker, men saker att fundera på.

En buffé ger en väldigt avslappnad tillställning, stor valmöjlighet och nöjda matgäster. Det som många gör fel är att ifall bröllopet har fler än 40 gäster så kommer köerna ta så mycket tid från resten av er kväll att det int är värt det. Är ni under 40 gäster brukar det fungera alldeles utmärkt och fördelarna med valmöjligheten överväger. Ett buffébord KAN dessutom vara sjukt lyxigt, om ni vill det.

I och med mitt argument ovan så är det motiverat till just att ha serveringspersonal. Med många gäster och rejält med personal går matserveringen smidigt och toastmastern står inte där med hälften av gästerna utan något att skåla med när det är dags eller att många står vid buffén för tredje gången samtidigt som någon ska hålla tal eller telegram ska läsas upp.

Nackdelen med servering är samma som fördelen, att det blir lite stelare och högre tempo. Ni tar ifrån gästerna att röra på sig och småprata vid maten men de slipper å andra sidan en låååång middag med väntan på att folk ska bli klara med maten innan tal etc kan hållas.

Sammanfattningsvis; vad vill ni ha? Vill ni ha buffé? Bra, om ni är Max 40 gäster, annars tar buffén jättelång tid från själva festen, det blir mycket väntan.

Vill ni ha servering? Bra, om ni är fler än 40 pers så här det att det blir smidigt och mindre tid tas ifrån festen genom att stå i kö till buffén. Är ni inte många så förlorar ni chansen till mer socialiserande som är viktigare för ett mindre antal gäster än ett stort eftersom ni vill att alla ska bli avslappnade och ha någon att prata med.

/Per

 

Categories: bröllopsmat