Fem tips för barn som är med på bröllopet

Busigt barn på bröllop

Låt barnen ha lika skoj som dina vuxna gäster. Välj en lokal där det finns ett rum vid sidan om som kan vara fullt med underhållning för barnen som är bjudna på bröllopet.

 

Det är värt att lägga en slant på en kusin eller annan duktig barnvakt som du vet är ansvarsfull och bra med barnen. Då kan hen planera aktiviteter för hela kvällen och barnen har lika skoj (om inte roligare) som ni vuxna, samtidigt som du när du gifter dig kan njuta av talen och festligheterna utan att det sitter uttråkade barn bland gästerna som pockar på uppmärksamheten.

 

Jag menar inte att barnen inte ska få vara med och känna den ljuva stämningen av ditt bröllop, men ge dem alternativ som är anpassade för barnen själva.

 

En enkel sak är att se till att där finns papper och pennor som barnen kan rita med. Låt dem rita fritt eller rita fina teckningar som de får lämna över till brudparet senare under kvällen. Då blir barnen också inkluderade och får en riktig upplevelse av att ha varit delaktiga på ditt bröllop.

 

Och du ska veta att de som ofta pratar mest om att de varit på bröllop är våra barn!

 

1, Ha enkla lekar att ta fram, kan vara så enkelt som kurragömma. Är det fint väder så ta med boccia, en fotboll (kör turnering) eller kubb. (Kan du köpa här på Cdon och få det hemskickat, så behöver du inte tänka på det mer inför ditt bröllop).

2, Låt barnen vara med och äta, det tycker jag iallafall. Jag tänker att om barnen är bjudna så ska de får vara med men också erbjudas lite anpassat bröllop.

3, En låda med dockor, figurer och bilar, sedan klarar barnen resten själva.

4, För de lite äldre barnen, ta med mobilt bredband…

5, Och sedan när det blir senare så ha med en tv med dator, eller en smart-tv, eller dator, ja, vilken teknik som du har, och visa film, till exempel Sf-Kidsplay.

Jag rekommenderar SF-Kidsplay, där är filmerna lite mer kvalitetsgranskade. Netflix har också en barnavdelning men där kan det vara ganska våldsamt ändå. Utbudet förändras hos Sf-kids också så jag kan naturligtvis inte garantera att det inte förekommer våld där, men min upplevelse är som sagt att det är lite mer utvalt där än på andra streamingtjänster.

 

Alla har ungerfär samma erbjudande, en gratis månad och sedan går det att säga upp efter 30 dagar, så ekonomiskt är det ingen skillnad.

 

Men jag hade Viaplay framme för mina söner när de var mindre, och där kom de kvickt åt filmer som var för våldsamma.

 

Är det ditt bröllop så vill du dessutom att barnen ska ha kul och inte bli rädda och inga föräldrar sura på dig för att du visat amerikansk action eller liknande.

 

Därav så tipsar jag dig att iallafall kolla in Sf-Kidsplay.

 

Mot natten då?

 

När sen kväll kommer och det är dans, låt filmerna rulla, de barn som är uppe, låt de leka med bilarna, dockorna, rita. Antagligen så blir de trötta och tycker det är spännande med dansen så de vill vara med där också, och det tycker jag de ska få vara.

 

Då ska det dansas med barnen så de verkligen får en känsla av att ha varit på ett riktigt bra bröllop. Ert bröllop.

 

————————-
När bröllopet sedan är över och det är dags för bröllopsresan. Har du hela familjen med dig så har jag lite tips att tänka på när det gäller att hitta billiga resor med barn. Upplevelsen är det viktigaste men det gäller att komma iväg också och där har jag tips. Sidan öppnas i ett nytt förnster så du kan komma tillbaks hit och läsa vidare sedan.

 

Hoppas tipsen är till hjälp.

 

/Per

Categories: idéer till bröllopsfesten