Livemusik/DJ eller Spotify?

Livemusik/DJ eller Spotify?

Siluetter på ett coverband

Bröllopsband

Har du livemusik (jag inkluderar DJ i detta begrepp i denna artikel) och det är erfaret folk så blir den stora fördelen att du har någon eller några som har erfarenhet av att läsa av en fest och höja festen genom att se vilken musik som funkar bäst.

För du ska inte tro att det är samma sak att rodda musik en hemmafest som att rodda fester. Så grannens kusinbarn som vill öva sig på sitt DJ-ande ska du inte boka till ditt bröllop, har kan få öva på en av dina hemmafester först, det är ditt bröllop vi pratar om.

Så det finns klara fördelar med att ta in erfaret musikfolk till ditt bröllop.

Betyder detta att Spotify bör vara uteslutet?

Nejdå. Har du ett bröllop med en massa folk som verkligen känner varandra, då är det ju som på hemmafesten och då funkar det suveränt.

En annan sak med Spotify eller liknande är att ha det färdiginkopplat på en annan anläggning än livemusiken. Då kan någon sätta igång musiken direkt efter livemusikens sista låt och det blir inget avbrott på festen. Ska det vara nattamat så kan den serveras samtidigt som folk dansar vidare och har roligt.

Jag har också en hemsida om live-musik med en massa info om att boka band och saker att tänka på för en skön fest med ett band eller trubadur, som du gärna får kolla in.

/Per

Categories: musik, Uncategorized