Personliga Manschettknappar

Manschettknappar

Personliga Manschettknappar

Som brudgum kan du lätt fastna i en traditionstyngd klädsel om du ska gifta dig i frack eller svart kostym. Och inget fel med det! En snygg svart kostym med anpassade mått efter dig är bland det tjusigaste du kan äga, men ibland vill du kanske sticka ut lite från mängden ändå?

Då kan manschettknappar vara väldigt intressant för dig. Med denna lilla accessoar kan du sticka ut från mängden samtidigt som du följer gängse etikettsregler.

Vilket utbud finns?

Utbudet är enormt. Även om inte var man ännu börjat köpa skjortor med plats för manschettknappar så finns det otroligt stort utbud hos de butiker som säljer knapparna.

Det är mycket populärt att välja knappar med symboler just när du ska dressa dig i klassisk mörk kostym eller frack. Alltifrån musikgrupper till politiska symboler. Jag tycker dock att det är otroligt snyggt bara med färgade eller mönstrade knappar som bryter av den mörka klädseln och gör dig lite mer personlig.

Tidlösa manschettknappar

Precis som bland skor och kostymer så finns det tidlösa modeller och dessa modeller har klassiska former som cirklar mjuka kvadrater osv i silver eller guld ofta med inskription av något slag som har personlig betydelse för bäraren.

Ett gott tips är att börja använda knapparna till vardags och/eller till mindre formella fester för att känna efter vad som passar just dig så du kan göra ett medvetet val till din bröllopskostym.

Lycka till!

/Per

 

Är du intresserad av manschettknappar vill du kanske läsa lite om skjortor också?

Categories: brudgummens kläder, ringar och smycken