#mittbrollop

Hashtag bröllop

En rolig idé för att samla alla gästernas fotominnen på ett ställe kan vara att ge ditt eget bröllop en egen hashtag ”#”.

 

När jag själv gifte mig så hade mobilkamerorna och digitalkamerorna helt slagit igenom och min partner och jag skrev helt enkelt ut en e-postadress på bordsviseprogrammet där vi uppmanade gästerna att skicka bilder från bröllopet till.

 

Det blev fantastiskt lyckat! Vi fick bilder från händelser och möten på festen som vi inte trodde skedde och vi fick nästan alla tal inspelade utan att vi frågat efter det.

 

Nytt innehåll i fotoboken

Idag är nog motsvarigheten att ge bröllopsfesten en hashtag typ #namnochnamnsbröllop där ”namn” självklart byts ut till bröllopsparets förnamn.

 

Detta betyder att när de publicerar bilder på olika sociala medier och skriver den hashtag ni bestämt så hittar ni alla bilder från bröllopet som en lista om ni klickar på den hashtaggen. Sedan kan ni spara ner och spara fotografierna för ett minnesalbum eller bröllopsbok. Då kan du få med kommentarer i ert minnesalbum och en del av ditt bröllop som du annars inte hade fått dokumenterad!

 

Nackdelar med bröllopshashtag

 

Det blir offentliga bilder, mer eller mindre. För mina gäster så hade det inte varit ett problem, de uppför sig och då blir jag vara glad om de publicerar glada bilder från mitt livs roligaste dag. Har jag en släkting som kan vara gränslös, så kanske jag hade pratat med denne eller funderat på e-postalternativet i början av denna text.

 

Det går att begränsa offentligheten på bilderna med hjälp av låsta konton endast öppna för inbjudna eller starta en grupp på Facebook, eller ett event på facebook där endast gästerna är inbjudna och kan skicka in bilder.

 

Inte helt omöjligt att begränsa men helt går aldrig att garantera ändå eftersom alla nästan alltid har mobil med sig och tar bilder för sina egna sociala medier.

 

Ni som gifter er måste väga för eller nackdelar och bestämma er eller låta va. Styr ni upp det lite så får ni iallafall chansen till inblick och munnen från delar av festen ni inte lyckats vara på eftersom ni kommer ha fullt upp med att prata med alla och röja på dansgolvet!
Läs mer:
Bröllopsklänningar – trender

Categories: bröllopsfoto, idéer till bröllopsfesten