Åka reguljärflyg på er smekmånad? – Bokningstips att tänka på

strand restaurang

Ett sätt att åka på en billig bröllopsresa är att åka reguljärflyg. Då kan du vara ute i god tid och hitta de billiga resorna, och skulle det vara ett byte extra så är det inte heller hela världen för du ska ändå iväg med din älskade partner och bara ägna er åt varandra.

Resmålet ska vara mysigt och romantiskt efter ert tycke, inte efter vad folk runt omkring er tycker, det är det viktigaste. Eller näst viktigast. Viktigast är att ni får tid bara till er själva efter en rolig tid inför och med ert bröllop, men en hektisk tid. Nu är det er gemensamma tid, och ingen annan.

Boka innan oavsett vilken destination ni har på er smekmånad

Min familj vi åker alltid reguljärflyg om det inte är så att vi ska åka tillsammans med en annan familj och det är viktigt att hamna på samma ställe exakt samma datum. Detta började min fru och jag med långt innan vi våra barn föddes. Vi lärde oss dock snabbt om vi vill ha en lugn semester, så bokar vi innan via nätet. Vill vi ha en annorlunda resa, eller som du, en annorlunda smekmånad, så bokade vi endast de första nätterna innan så vi visste vart vi skulle, därefter bokade vi på plats.

Vi använder oss av Travelstart, sidan som jag rekommenderar här, för att de har sina flyg+hotell=billigare – erbjudanden och för att de har en riktig kundservice. Så då bokar vi en eller två nätter, sedan kan äventyret på plats börja.

par dricker kaffe

Om du nu vill spendera tid med din partner så boka alla hotellnätter innan så ni slipper lösa det på plats och slipper irritationen över att behöva leta, får besked om att det är fullt eller tröttheten som kommer smygande.

Så sammanfattningsvis:

  •     Boka reguljärflyg helst i god tid, tillåt er ett extra byte eller en tidig morgon. Ni har bara varandra att bry er om sedan och ni kommer oavsett ha samma dygnsrymt om ni åker långt.
  •     Boka hotellet/hotellen så fort ni bokat boende för smekmånaden. Det är klart att det ska vara rent och fräscht, men det behöver inte vara det lyxigaste, ni är där för varandra. Mysiga ställen och restauranger finns överallt ändå. Ta hellre ett billigare hotell och stanna lite längre! Slipp letandet på plats, det är er bröllopsresa!
  •     Packa endast handbagage, så slipper ni betala väsktillägg med de billiga reguljärflygen.

Jag kommer rekommendera två ställen att boka genom här. Ni kan alltid jämföra med andra och ibland kan ni hitta samma flyg eller hotell på någon annan sida som är lite billigare, och då har jag all förståelse för att ni väljer där istället. Anledningen till att jag väljer Travelstart för flyg och första hotellnätterna och Booking.com för övriga hotellnätter är följande:

Travelstart har en riktig kundservice som agerar snabbt och förtroendeingivande. Bra med information, enkel hemsida men också uppföljning hur vi tyckte resan hade funkat. De vill hela tiden bli bättre och du kan nå dem både genom e-post och telefon. Det är seriöst tycker jag. Har vi åkt endast en kortare resa så har vi bokat hotell för hela tiden även här hos dem, men vid längre resor har vi känt att Booking haft större utbud.

Klicka här för att själv kolla in resor och hotell på Travelstart.

Booking.com väljer vi av i stort sett samma anledningar, de har också bra kundtjänst, både bra hemsida och mejl och telefonnummer där du faktiskt når människor. Bra också då många hotell har att du betalar en deposition vid beställning och resten på plats, kan varar ett sätt att sprida ut kostnaderna. Många har naturligtvis också att du betalar allt på en gång. Oavsett så har jag aldrig blivit lurad och då har jag bokat om flertalet gånger och depositionen har kommit tillbaks. Det är nog den största hotellsajten och det känns också tryggt.

Här kan du boka och kolla in vad Booking.com har att erbjuda. Sök runt och dröm dig bort!

bad brollopsresa

Som du märker så gillar jag att ha det tryggt och säkert när jag reser, vill inte oroa mig när jag är på semester och det ska ni verkligen inte behöva göra om ni är på er smekmånad!

Hoppas mina tips är till nytta. Är du intresserad av att åka till Thailand på er bröllopsresa så har jag ett blogginlägg där jag tipsar om bra hotell jag varit på där. De som är dåliga skriver jag inte om, och jag rekommenderar verkligen bara tjänster och resmål som jag själv använder/varit på. Jag vill ha gott samvete för om ni tar mina tips och åker iväg.

/Per

Categories: bröllopsresa, efter festen, smekmånad