Varför inte engångskameror på bröllopet?

Engångskamera till Bröllop

Modern digital teknik i all ära, ibland kan en analog kamera som du får skicka iväg för framkallning vara det mest spännande som finns.

 

Jag har skrivit om hur vi på mitt bröllop satte ut en e-postadress för gästerna att skicka bilder till och hur du kan använda hashtag ”#” på ditt bröllop för att låta era gäster samla minnen till er minnesbok och vad du väljer är en ren smaksak.

 

Ett alternativ till dessa ”nymodigheter” är lite dyrare, inte offentligt men har ett överraskningsmoment i sig och tar lite tid efteråt innan ni kan se bilderna. Att det tar tid ser jag dock som något positivt, men mer om det längre ner i texten.

 

Jag menar engångskameror. Väldigt populärt att lägga i korgar på bröllopsbordet för ca 10-15 år sedan för att låta gästerna ta egna bilder av festen,  men jag menar att det funkar än bättre idag!

 

Det är dyrare, du måste både köpa in dessa engångskameror från en fotoaffär eller liknande, du kan också köpa online.

 

Vart kan jag köpa engångskameror?

 

Du hittar engångskameror för ca 100kr styck på ClasOhlson, Teknikmagasinet och online på Partykungen.se eller i lager och lite billigare på netonnet som säljer fem för ca 350kr. (Priserna är ca priser i skrivandets stund men ger dig en vägledning i vad det kostar.

 

Sedan måste du framkalla bilderna också och det gör till exempel Fujifilm och japanfoto. Kostar mellan 150kr till 250kr per 24 bilderskamera.

 

Förläng känslan av ditt bröllop

 

Saken är att framkallning tar iallafall en vecka att genomföra och den tiden sätter naturligtvis inte igång förrän du lämnat in kamerorna, så det tar lite tid.

 

Men det är bra! Att det tar tid!

 

För du och din partner ni skickar iväg allt för framkallning och sedan några veckor senare så fixar ni en god middag med god dryck och som dessert så tittar ni tillsammans igenom alla framkallade bilder. Jag lovar många härliga skratt och leenden och så förlänger ni bröllopskänslan, ni unnar er att tillsammans minnas stunden även efter själva festen.

 

Om jag avslutningsvis ska vara lite mindre romantisk och mer praktisk så är fördelen här också att om någon bild inte passar för er bröllopsbok, fotoalbum eller för social media, kan ni i lugn och ro sortera bort dessa.

 

Ibland älskar jag analoga ting!

 

Categories: bröllopsfoto, idéer till bröllopsfesten